KWF financiert 51 nieuwe onderzoeken

KWF kent 27 miljoen euro toe aan 51 nieuwe onderzoeksprojecten in 14 verschillende instituten. De onderzoeken beslaan de gehele breedte van de kankerbestrijding. Van vroege opsporing tot palliatieve zorg en van borstkanker tot schildklierkanker. De projecten gaan in 2021 van start.

KWF-directeur Fred Falkenburg is blij met het nieuwe onderzoek: ā€œDe coronapandemie heeft de oncologische zorg flink ontwricht. Bevolkingsonderzoeken lagen stil, de zorg werd gemeden en behandelingen werden uitgesteld. Dat blijft niet zonder gevolgen. Door tientallen nieuwe onderzoeken te financieren, geven we een belangrijke en krachtige impuls aan de bestrijding van die andere pandemie: kanker. Dankzij onze donateurs kan KWF het verschil blijven maken.ā€

Bekijk op de website van KWF de video waarin dr. Irma van Dijk en dr. Linda Douw worden verrast met het nieuws dat KWF hun onderzoek gaat financieren.